Intervija ar Kety #1

Datums: 08.05.2020 Intervija ar Kety #1


#part1
Intervija ar Kety Ketty, mums protams viss notika angļu valodā, bet lai saprotamāk, visu pārtulkoju latviski.

  1. Pastāsti, no kurienes Tu esi un ko var apskatīt tavā pilsētā?

Sveiki visiem! Esmu no Gruzijas, Batumi.  Batumi  ir viena no skaistākajām vietām, kur izbaudīt skaistus skatus pie Melnās jūras. Lieta, ko noteikti izdarīt Batumi - nogaršot restorāna "Adjarian" Khachapuri #Adjariankhachapuri . Vēl ko Jums vajadzētu redzēt - ir  Batumi bulvāri , kas atrodas Melnās jūras krastā un ir 8 km garšs.

Norādes:

Fakti par Gruziju:  https://www.facebook.com/GeorgiaAbout/

Restorāns Adjarian https://www.facebook.com/profile.php?id=400490573396299&ref=br_rs  . https://www.facebook.com/itsBatumi/?ref=br_rs 

Batumi pilsēta https://www.facebook.com/BatumiBoulevard/?ref=br_rs 

  1. Kādas ir populārākās tūrisma vietas Gruzijā?

✓ Tbilisi ir Gruzijas galvaspilsēta, kas ir populārākais tūristu galamērķis. Pēc tam seko Signagi #სიღნაღი(saukta par mīlestības pilsētu). Ja Jums ļoti patīk kalni, tad Jums jādodas uz Kazbegi #ყაზბეგი ,  Svaneti #სვანეთი ,Samtskhe-Javakheti , Adjarian kalniem #გომისმთა #ბახმარო #მერიაყელი

Norādes:

Informācija par Grzuziju: https://www.facebook.com/MyTown.TB/?ref=br_rs 

Informacija par Borjomi nacionālo parku https://www.facebook.com/BorjomiKharagauli/?ref=br_rs 

  1. Gruzija ir pazistama ar savu daudzveidīgo virtuvi, kurš no Gruzīņu nacionālajiem ēdieniem Tev pašai ir ļoti garšo? Varbūt vēlies padalīties ar šī ēdiena recepti?

Khinkali #ხინკალი un  khachapuri #ხაჭაპური ir mani mīļākie gruzīņu virtuves ēdieni. Bet arī mums ir ļoti garšīgi saldie ēdieni -  Churchkhela #ჩურჩხელა ,Felamushi, Shoti's maize, #შოთისპური, ghomi-elarji utt.

Varu padalīties ar hinkali recepti: Jums vajadzēs samaltu  liellopa gaļu + cūkgaļu 500g, piparus maltus, koriandru, kuminu, sāls, 1 gab. sīpols, 1/2-1 glāze ūdens, kviešu milti.

Gatavo pildījumu. Nomizo un sakapā sīpolu. Pievieno gaļai un samaisa viendabīgā masā.

Pildījumam jāiznāk mīkstam, mīkstākam kā pelmeņu pildījumam un to nedrīkst ievīstīt cieši, jo vārot iztek ļoti garda suliņa. Šī iemesla dēļ hinkaļus ēd ar rokām, sākot no sāna, jo ēdot ar nazi un dakšiņu iztek viss labums. Ēdot var uzbērt melnos piparus, ja par maz asuma.

Gatavo mīklu. Sajauc miltus ar ūdeni, pēc garšas pievienogot sāli. Mīklai jābūt tādai, lai to varētu rullēt (biezai).

Izrullē mīklu, ar apakštasīti izspiež aplīšus, kuru centrā liek pildījumu, tad no visām pusēm mīklu saņem kopā, 2 reizes sagriež un iespiež. Sanāk tāds kā saišķītis ar astīti vidū. Met verdošā sālsūdenī un izņem, kad hinkaļi uzpeld.